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ähnliche Produkte

Organic Pitta Balance Churna
Application: This pitta-reducing spice mixture has a mild, exotic taste with mildly sweet nuances and can also be added to your morning porridge. Instructions for use: Roast 1 teaspoon of the mixture in Unimedica ghee or coconut oil while cooking, add the remaining ingredients and continue as per the recipe. Also for pitta-reducing seasoning. Contents: Turmeric*, cardamom*, shatavari*, coriander*, licorice*, rose petals*, fennel*, allspice*, Indian bay leaf*, whole cane sugar*, vanilla*, rock salt*, saffron*. *from controlled organic cultivation Product details: Product features Properties Vegan, Vegetarian Manufacturer Miraherba Lindestraße 40 71634 Ludwigsburg Contents 100 g ean13 4262402913098

€10.87*
Organic Vata Balance Churna
Application: This Vata-reducing spice mixture has a spicy taste and is particularly suitable for vegetable dishes, dhal and soups. Instructions for use: Roast 1 teaspoon of the mixture in Unimedica ghee or sesame oil while cooking, add the remaining ingredients and continue as per the recipe. Also for vata-reducing seasoning. Has a grounding effect. Contents: Ginger*, Ashwagandha*, Coriander*, Cardamom*, Cinnamon*, Fennel*, Anise*, Cumin*, Allspice*, Mace*, Whole cane sugar*, Rock salt*. *from controlled organic cultivation Product details: Product features Properties Vegan, Vegetarian Manufacturer Miraherba Lindestraße 40 71634 Ludwigsburg Contents 100 g ean13 4262402913029

€10.87*
Hingvashtak Churna
Hingvashtak Churna ist eine ayurvedische Gewürzpulverzubereitung und von Natur aus vegan.Hingvashtak Churna – Ayurvedische GewürzpulverzubereitungChurna, Gewürzpulver, in Indien auch Churnam oder Choornam genannt. Hochreine, laborgeprüfte Qualität! Auf Wunsch senden wir Ihnen Analyse Zertifikate.Mit Qualitätssiegel „BDIH kontrollierte Schwermetallprüfung“  Verwendungsbeispiel:ca. 2g Pulver (zwei Messlöffel) in warmes Wasser einrühren und trinken Zutaten:Asant, Ingwer, Kümmel, Kreuzkümmel, Langer Pfeffer (Pippali), Schwarzer Pfeffer, Sellerie, Steinsalz  Wer in Indien einmal ein sehr reichhaltiges Mahl serviert bekommen hat, wird dabei sehr wahrscheinlich Hingvashtaka oder Hing gereicht bekommen haben. Hingvashtaka besteht aus Hing und weiteren 8 (Ashta) Zutaten wie Ingwer, Ajwain, Schwarzkümmel, Pfeffer und Steinsalz. Hingwastak verbrennt Ama. Ama gilt im Ayurveda als Hauptursache für Ungleichgewichte.In Nordindien ist Hing ein Bestandteil vieler Currys und Gemüsegerichte. Es wird meist mitgekocht. Hingwastak wird meist 1:1 mit ayurvedischen Ghee gemischt und vor einer Mahlzeit eingenommen.Die Hauptzutat für Hingwastak bildet Hing. Der lateinische Name von Hing, Asafoetida, bedeutet „übelriechendes Harz“ und wirkt, ebenso wie andere Bezeichnungen wie Teufelsdung oder stinkender Kaugummi, erst einmal nicht sonderlich verführerisch. Allerdings kann ich Ihnen versichern, dass der beissende, schwefelartige Geruch beim Kochen verschwindet. Dem Gericht gibt Hing einen angenehmen Geschmack mit leichter Lauchnote.Hingwastak wird eigentlich nicht mit dem Essen gekocht. Obwohl das durchaus möglich ist und manchen Essen sicher ein gutes Aroma verleiht. Aus eigener Erfahrung weiss ich, dass es vielen Menschen schwer fällt, reines Ghee zu essen. Die Empfehlung Hingwastak mit Ghee zu mischen und vor dem Essen einzunehmen, wird da auf taube Ohren stossen. Oft ist es jedoch nicht der Geschmack, der wenig Begeisterung aufkommen lässt, sondern die Befürchtung, das Ghee würde sofort auf den Hüften landen. Reines Ghee scheint jedoch kaum vom Körper aufgenommen zu werden. Erst wenn man es mit Honig oder Zucker anreichert, bildet es einen ausgezeichneten Energielieferanten.AHG Ayurveda Handels GmbHNeumann-Reichardt-Str. 27-33D-22041 HamburgTel.: 040 – 66 931 924Fax: 040 – 670 49 283eMail: info@ayurvedahandel.eu  GTIN: 4260145874911 Herkunft: Indien 

€14.20*
Karela Churna
von Natur aus vegan und Kapha reduzierendaus der Frucht BDIH Schwermetallzertifikat  Karela Churna Premium – Ayurvedisches Gewürzpulver aus der KarelafruchtHochreine, laborgeprüfte Qualität! Auf Wunsch senden wir Ihnen Analyse Zertifikate. Verwendungsbeispiel:2g Pulver (zwei Messlöffel) in warmes Wasser einrühren und trinken Karela ist ein Gemüse, dass einem in ganz Asien begegnet. Auf Märkten wird Karela frisch angeboten. Es sieht aus, wie Salzgurken mit einer genoppten Oberfläche. Geschmacklich war ich erst einmal nicht begeistert, denn Karela schmeckt recht bitter. Ein Hinweis auf den bitteren Geschmack liefern bereits Bezeichnungen wie Bittermelone oder Bitter Gourd unter denen es im deutschsprachigen und englischsprachigen Raum bekannt ist.In Indien gibt es viele weit verbreitete Gerichte, bei denen Karela die Grundlage bildet, Karela Sabzi, Bharwa karela, Karela fry, Bhaji und einige mehr. Karela Sabzi wurde mir erstmals in Punjab gereicht. Verbunden mit dem Tipp es regelässig in meine Ernährung mit einzubauen. Ich sollte Karela mindestens zwei mal im Monat essen. Ein Ratschlag, der in Indien nahezu jede Karela-Mahlzeit begleitete.Vor dem Hintergrund, dass in Indien Süsses sehr beliebt ist und ich kaum irgendwo in der Welt so süsse Leckereien dargeboten bekommen habe, wie in Indien, verwundert mich das Verlangen nach einem ausgleichenden, bitteren Lebensmittel nicht.Allerdings liegt es in der Natur des Menschen, den Geschmack eines Lebensmittels schwerer zu gewichten, als den Nutzen. Und so wurde in mancher Zubereitung getrickst, um den bitteren Geschmack von Karela einzudämmen oder sogar komplett zu beseitigen.Zur Zubereitung von Karela Sabzi werden beispielsweise die Kerne entfernt. Zumindest in größeren Exemplaren. Bei den kleinen Bittermelonen wäre es unmöglich die winzigen Kerne zu entfernen. Daneben wird bei der Zubereitung von Gerichten geschält, gesalzen, gewässert, in Joghurt oder Tamarindensaft eingelegt, gezuckert, in Salzwasser gekocht, frittiert und mit Gemüse wie Zwiebeln gebraten, welche die Bitterkeit nehmen sollen.Bei der Zubereitung von Karela Sabzi werden die Bittermelonen gewaschen und geschält. Anschliessend schneidet man sie in Würfel und entfernt dabei die grösseren Kerne. Bei sehr bitteren Exemplaren wird noch etwas Salz zu dem gewürfelten Gemüse gegeben. Nach einer Ruhezeit von 30 Minuten wird alles mit Wasser gespült. Auch dieser Schritt dient vorrangig dazu, den bitteren Geschmack zu dämpfen.Die Karela wird mit etwas öl vermischt und in einer Pfanne 5 Minuten angebraten. Nach 5 Minuten werden klein geschnittene Zwiebeln hinzugegeben. Die Menge der Zwiebeln varriiert und richtet sich danach, wie bitter die Bittermelone noch ist. Ein Verhältnis von 1:1 ist nicht selten. Ein paar Gewürze runden den Geschmack ab. Meist sind Kurkuma, Chili, Garam Masala, Mango Pulver und Salz die dominierenden Gewürze.Gereicht wird Sabzi mit Fladenbrot und Quark oder Joghurt.Ein Rezept für Karela Churna, also dem getrockneten Pulver der Bittermelone, habe ich auf meinen Reisen durch Indien nicht gefunden. Das Pulver wurde meist mit Wasser eingenommen. Zur äusserlichen Anwendung mischt man es oft mit Kokosöl.Karela ist eines der Gemüse, das in Indien von den älteren gepriesen wird. Kaum jemand der älteren Generation, der es nicht schätzt. Doch dem gegenüber steht ein sehr bitterer und strenger Geschmack, der es bei der jüngeren Generation zum meist gemiedenen Gemüse macht.Endemisch in Indien, wird Karela seit jahrtausenden im Ayurveda geschätzt. Der Ayurveda beschreibt Bittermelone als Tikta. Sie können sich sicher schon denken, dass Tikta bitter bedeutet. Aus Sicht des Ayurveda gleicht Karela alle drei Doshas aus und wird zur täglichen Einnahme empfohlen.Dosha: Reduziert beeinträchtigtes Kapha. Rasa: bitter, scharf | Guna: leicht, trocken | Vipaka: scharf nach Verdauung | Virya: heiß GTIN: 4260145875376kHersteller:AHG Ayurveda Handels GmbHNeumann-Reichardt-Str. 27-33D-22041 HamburgeMail: info@ayurvedahandel.euHerkunft: Indien 

€12.90*
Kavcha Churna
Dietary supplement – ​​Vegan product from the seeds BDIH heavy metal certificate Kavcha Churna – Dietary supplement with secondary plant substances from the Kavcha seedsWith the quality seal “BDIH controlled heavy metal testing” Highly pure, laboratory-tested quality! We can send you analysis certificates on request. Kavcha, Atmagupta, Kapikachu Churna, Mucuna pruriens dietary supplement, also called Kavcha Churnam or Kavcha Choornam in India. Reduces Vata, increases Pitta and Kapha. Rasa: bitter, sweet | Guna: heavy, oily | Vipaka: sweet | Virya: warming Recommended consumption: 1g powder (one measuring spoon) once a day stir into warm water and drink. The daily consumption amount of 1g plant powder contains 9.3mg L-Dopa The recommended daily consumption amount must not be exceeded. Food supplements should not be used as a substitute for a balanced and varied diet and a healthy lifestyle. Store out of the reach of children!  GTIN: 4260145872924  Ingredients:  Kavcha (also: Kaumc or Kapikacchu, German: Mucuna pruriens) The daily intake of 1g of plant powder contains 9.3mg L-Dopa  Manufacturer:  AHG Ayurveda Handels GmbH Neumann-Reichardt-Str. 27-33 D-22041 Hamburg eMail: info@ayurvedahandel.eu

€11.80*
Sitophaladi Churna
Sitophaladi Churna by Nimi Dietary supplements - naturally vegan With the quality seal "BDIH controlled heavy metal testing". Highly pure, laboratory-tested quality! We can send you analysis certificates on request. Nimi Churnas consist of the plant parts specified in the Ayurvedic texts and are processed and produced in accordance with Ayurvedic guidelines. Churna, spice powder, also called Churnam or Choornam in India.  Example of use: Stir approx. 4g of powder (four measuring spoons) into warm water and drink. The recommended daily intake must not be exceeded. Dietary supplements should not be used as a substitute for a balanced and varied diet and a healthy lifestyle. Store out of the reach of children!  Ingredients: Raw cane sugar, long pepper, cardamom, cinnamon (Cinnamomum Zeylanicum), Bambusa Arundinacea The daily intake of 4g contains: 2.38g cane sugar, 0.68g Piper longum (Pippali), 0.52g Elettaria cardamomum (cardamom), 0.4g Cinnamomum zeylanicum (cinnamon) and 0.02g Bambusa arundinaceae (bamboo) Nutritional values: Nutritional values ​​per 100 g Calorie value kj : 1467 kJ Calorie value kcal:347 kcal Fat: 0.6 g of which saturated fatty acids: 0.2 g Carbohydrates: 73 g of which sugar: 61 g Fiber : 16 g Protein: 5.2 g Salt:  0.01 g  AHG Ayurveda Handels GmbH Neumann-Reichardt-Str. 27-33 D-22041 Hamburg Tel.: 040 – 66 931 924 Fax: 040 – 670 49 283 eMail: info@ayurvedahandel.eu  EAN: 4260145876960

Content: 250 Gramm (€99.60* / 1000 Gramm)

€24.90*
Trikatu Churna
Ayurvedic spice powder mix - naturally vegan three spices reduces Vata and Kapha BDIH heavy metal certificate Trikatu Churna - Ayurvedic spice powder mix With quality seal "BDIH controlled heavy metal testing" Highly pure, laboratory-tested quality! We can send you analysis certificates on request. Example of use: Stir approx. 4g of powder (four measuring spoons) into warm water and drink  GTIN: 4260145874355  Ingredients: Trikatu consists of black pepper from the fruit (lat. Piper Nigrum), Pippali - German long pepper from the fruit (lat. Piper Longum) and ginger from the rhizome (lat. Zingiber Officinale).  Manufacturer: AHG Ayurveda Handels GmbH Neumann-Reichardt-Str. 27-33 D-22041 Hamburg

€9.90*
Tulsi Churna
Ayurvedic spice powder - naturally vegan Indian basil Reduces Vata and Kapha BDIH heavy metal certificate Tulsi Churna Conventional - Ayurvedic spice powder from the Tulsi leaf, also called Tulasi. With the quality seal "BDIH controlled heavy metal testing" Highly pure, laboratory-tested quality! We can send you analysis certificates on request. Reduces Vata and Kapha.  Example of use: Stir approx. 5g of powder (five measuring spoons) into warm water and drink. Tulsi should not be taken during pregnancy. The recommended daily intake must not be exceeded. Food supplements should not be used as a substitute for a balanced and varied diet and a healthy lifestyle. Store out of the reach of children!  In Hindu mythology, Tulsi is the embodiment of the god Vishnu. Just touching the medium-sized shrub from the Lamiaceae family is said to cleanse the body. Tulsi is often placed in Hindu temples because it is believed to intimidate Yama, the god of death. Accordingly, Tulsi is offered to Lord Krishna to protect against death, illness and misfortune.After this introduction, it is certainly not surprising that Tulsi is the holiest plant in Hinduism. The annual plant, with its small, dark red lip flowers, can be found in many Indian monasteries and gardens. It will not surprise you that Tulsi occupies a central position in Ayurveda. Tulsi is one of the adaptogens in Ayurveda. The leaves, seeds, flowers and roots are used. However, the Tulsi leaves are of greatest importance. But the leaves are not only popular in Ayurveda. In South India, men chew fresh Tulsi leaves to free themselves from the addiction to betel bites. Betel bites are a mixture of betel nuts, slaked lime and spices rolled up in betel pepper leaves. Betel has a stimulating effect and turns the mouth red. The lime damages gums and teeth in the long term. This is why people in the upper classes are increasingly avoiding betel and trying to wean themselves off it with tulsi leaves. However, fresh tulsi leaves also discolor the teeth if they are chewed regularly. In Ayurveda, the pressed juice or tulsi powder (tulsi churna) is usually used. When buying, you should make sure that the leaf powder has been tested for heavy metals. In the recent past, tulsi has attracted attention due to mercury contamination. We offer you our tulsi powder in highly pure, laboratory-tested organic quality and conventional tulsi leaf tea. Since tulsi is an annual, you can also grow the perennial at home. It prefers a sunny spot with moist, permeable soil.  Tulsi should not be taken during pregnancy. Ingredients: Tulsi (Indian basil, lat. Ocimum Sanctum) GTIN: 4260145875482 Manufacturer: AHG Ayurveda Handels GmbH Neumann-Reichardt-Str. 27-33 D-22041 Hamburg

Content: 150 Gramm (€66.00* / 1000 Gramm)

€9.90*
Organic Hingvastaka Churna
Ayurveda recommends a variety of spices that are intended to help our digestive system to optimally digest and evaluate the food we eat. Spices and herbs are of central importance in a complete Ayurvedic diet, as they have a positive effect on many bodily functions. Use: Eat 1/2 - 1 teaspoon with Unimedica ghee or with the first bite of a meal. Alternatively, mix 1 teaspoon with 2 cm chopped fresh turmeric and 1 teaspoon honey or ghee and consume before lunch, followed by warm water. Important:The use is based exclusively on tradition and many years of experience. Not for self-therapy. If you are ill, you should consult a naturopath, Ayurvedic doctor or doctor. Ingredients: Powder of the seeds of royal cumin* Ajowan/Ajamoda/Trachyspermum ammi, root of ginger* Shunti/Zingiber officinalis, fruits of long pepper* Pippali/Piper longum, fruits of black pepper* Maricha/Piper nigrum, fruits of black cumin* Kalonji/Nigella sativa, fruits of cumin* Jiraka/Cuminum cyminum, fruits of fenugreek* Methika/Trigonella foenum graecum and resin of asafoetida* Hingu/Ferula asafoetida, ginger root extract*, rock salt Ingredients: Long pepper*, black pepper*, ginger*, ajowan*, cumin*, rock salt*, black cumin*, asafoetida*. *from controlled organic cultivation Product details: Product features Properties Gluten-free, vegan, vegetarian, unsweetened Manufacturer Miraherba, Lindenstraße 40, 71634 Ludwigsburg Certification DE-ÖKO-037 / DE-BIO-037-88339-B Contents 100 g ean13 4262402910110

€15.27*
Amalaki Rasayana
✔ Fruit preparation made from amla, honey and long pepper ✔ Invigorating and nourishing. ✔ With the quality seal "BDIH controlled heavy metal testing" ✔ Rasayana with 10.6% amla How to use Amalaki Rasayana: It is best to stir 1-2 teaspoons of Amalaki Rasayana into a little warm milk in the morning and drink it. You can also use it like jam - as a spread on bread or as an addition to yoghurt, muesli, etc. What is Amalaki Rasayana? The name Amalaki comes from Sanskrit. It describes the fruit of the Amla tree and means: "The fruit in which the deity of prosperity is embodied." The fruits are considered to be the embodiment of Amrita, the immortality drink of the gods. In the ancient Indian Vedas, Amrita is listed as a life-prolonging elixir. It is no wonder that Amla Rasayana is the most important Rasayana alongside Chayvanprash. Amalaki is also the most important ingredient in Chyavanprash. You will hardly find anyone in India who has not eaten Amalaki before. For many Indians, it forms the basis of a healthy diet. Amalaki contains all five flavors. However, the dominant flavor is a sour, astringent, sweet taste. The pepper in our Amalaki Rasayana creates a slightly spicy note that not only rounds off the taste perfectly. In India, people like to eat Amla on an empty stomach. Usually in the form of a delicious chutney. Usually before the actual meal. Dried Amla is usually served after the meal. The Nimi Amalaki Rasayana tastes very good on its own. But it is also a delicious spread. It can be an alternative to jam.  Ingredients: Emblica officinalis (Amla / Amalaki) 10.6%, cane sugar, Piper longum (Pippali), ghee, honey.  Nutritional values: Nutritional values ​​per 100 g Calorie value kj 1606 kJ Calorie value kcal 381 kcal Fat 9.7 g of which saturated fatty acids 6.9 g Carbohydrates 70 g of which sugar 66 g Dietary fiber 3.1 g Protein 2 g Salt  0.01 g  Product features: Properties: Plastic-free, vegan, vegetarian Manufacturer: AHG Ayurveda Handels GmbH, Schrötteringksweg 3, 22085 Hamburg, info@ayurvedahandel.eu Country of origin: India  EAN: 4260145874720

Content: 500 Gramm (€51.60* / 1000 Gramm)

€25.80*